Comité ter Heropleving van de Wielersport

GEEN TROPHY IN 2021, IN 2022 ZIJN WE HOPELIJK TERUG

Na de nieuwe verlenging van de algemene afgelasting van alle wielerwedstrijden in België tot en met 1 juni als gevolg van de heersende coronacrisis,

heeft de overkoepelende organisatie van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen beslist om de Trophy 2021 te annuleren en alle inspanningen nu al te richten naar de editie 2022.


Bij het uitbreken van de huidige gezondheidscrisis en de daaruit voortvloeiende eerste afgelastingen was er nog hoop dat er slechts enkele wedstrijden van het regelmatigheidscriterium zouden worden geschrapt en dat alsnog een volwaardige Trophy zou kunnen worden georganiseerd.

Met de nieuwe, in het kader van de algemene gezondheid in onze samenleving terechte verlenging zijn echter al bijna een kwart (6 van de 25) van onze wedstrijden definitief geschrapt.

Daarom werd beslist om de Trophy dit jaar sowieso niet meer aan te vatten. De wedstrijden na 1 juni blijven vooralsnog uiteraard wel als losse koersen op de kalender staan.


Wij bedanken alle organisatoren die zich engageerden voor onze Trophy 2021 en hopen hen allen terug te zien op onze kalender 2022.