Comité ter Heropleving van de Wielersport

Vrijdag 13 juli - Dames Elite - Vrasene 

15 X 6.4 km : 96km

Inschrijving Café Sleutelhof, Brugstraat 39, Vrasene

Officieuze start: Kerk (recht over de café's)  Brugstraat, Mosselbank,  Brandstraat, Kriekelaarstraat,

Kolkstraat, Oude Dorpstraat, ---->  Aankomst Brugstraat 

 

€ 1500 premies

and premies per round

 2018

1. Minke Slingerland (Ned)

2. Marieke van Witzenburg (Ned)

3. Martine Bras (Ned);

Minke Slingerland net als vorig jaar de beste in Vrasene

 
 

De Nederlandse Minke Slingerland heeft net als vorig jaar de avondwedstrijd in het Oost-Vlaamse Vrasene naar haar hand gezet. In de finale reed ze eerst als enige naar een even voordien weggereden kopgroep van drie, in de slotronde liet ze dat drietal ter plaatse om solo naar de zege te rijden.

Wellicht mede gelokt door de 1.500 euro aan extra prijzengeld en premies kwamen 99 rensters aan de start voor een wedstrijd over vijftien ronden voor een totaal van 96 kilometer. In de derde daarvan tekenden Keira McVitty en Marieke van Witzenburg voor een eerste aanval, maar meer dan vijftien seconden kregen ze niet en een ronde later liep alles opnieuw samen.

In de zesde ronde sloegen Kaat Hannes, Fien Delbaere en Jessica Lane een kleine kloof. Bij een volgende doortocht bleven enkel Hannes en Delbaere nog over in de spits. Zij slaagden erin om iets meer dan een halve minuut voorsprong te nemen, maar na een drietal ronden zat hun avontuur er toch op.

Even later werd de beslissende aanval opgezet door Ellen Van Loy, Martine Bras en opnieuw Marieke van Witzenburg. Minke Slingerland was de enige die nog de sprong kon maken vanuit het peloton. Dit viertal ging de slotronde in met één minuut voorsprong op Femke Geeris en 1:35 op het peloton.

Tot een sprint met vier kwam het niet, want in de slotkilometers liet Slingerland haar vluchtgezellen nog ter plaatse. Van Witzenburg werd tweede voor Bras en Van Loy, Geeris hield stand op plaats vijf en Sarah Inghelbrecht was de snelste van het peloton. Zij verstevigt daarmee haar leidersplaats in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen.

 

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Minke Slingerland (Ned) 96 km/2u26:31; 2. Marieke van Witzenburg (Ned) 0:15; 3. Martine Bras (Ned); 4. Ellen Van Loy; 5. Femke Geeris (Ned) 1:16; 6. Sarah Inghelbrecht 1:46; 7. Kaat Hannes; 8. Femke Verstichelen; 9. Laura Vainionpää (Fin); 10. Chloë Turblin (Fra).